Angelica heter jag och jag är 40 år, jag har haft hund i över 26 år och mitt första hundjobb var på Hundens Hus när jag var 15 år, där jobbade jag i ett och ett halvt år och fick min valp-och vardagslydnads intruktörs utbildning där. Jag har också gått utbildning av etologer i Hundens beteende och Kattens beteende.

Jag öppnade mitt egna hunddagis redan vid 19 års ålder, 1999 i Finntorp Nacka, men pga en personlig olycka fick jag lägga ner det 2001. Jag återkom till hunddagis igen sen då jag hjälpte till att starta Värmdö hunddagis och Djurpensionat, där jobbade jag i många år. Där emellan utbildade jag mig till undersköterska och vikarierade inom äldreomsorgen, jag har de senaste åren jobbat inom demensvården och fortsätter med det när jag inte har rastningar osv. Jag har sedan 2009 varit ordförande i en ideell förening som räddar hemlösa katter, Djurens Chans heter den. 

Men det är dags att nu återgå till dom älskade djuren igen. 

Mina djur är en Grand Danois, kastrerad hane född 2014, Harley, kastrerad blandis tik född 2015 och senaste tillskottet Tingeling en "liten" Grand Danois valp född 2020.

Jag har även tre katter Lurvas, Ploppolina och Örjan, alla tre räddade från hemlöshet. Sen har jag vårdkatten Sickan, en katt med svårt trauma i bakgrunden som inte kan lita på människor.

Jag har jourkatter titt som tätt såklart.

Min första hund var en collie/tervueren blandis som hette Ascona, sen kom hennes dotter Ariel, båda blev 12 år. Jag har haft Angus, en tervueren, Cizzaro en Groenendael, Athos en Tervueren, Akira en blandis, Tösen en blandis från Spanien, Leya en blandis, Diva en chihuahua, Loppan, en chihuahua, Rocky en blandis, Zelda en blandis från Rumänien mfl. Min erfarenhet är lång, jag har haft flera hundar i jourhem också som rehabiliterats och sen adopterats av fina familjer.

Arbetssätt


Jag har alltid trott på att ha tålamod med djuren, dom har sina instinkter och man kan jobba med dom utifrån dom. 

Jag jobbar utifrån att belöna fram rätt beteende, jag tror inte på bestraffningar. Jag har jobbat med otroligt många hundar som haft det jobbigt och det har alltid löst sig med tålamod och lite påhittighet. 

Jag räds inte hundar med problem utan jag ser dom som någon som kan lära mig nåt nytt samtidigt som jag lär dom något nytt.